Tilbygning

En tilbygning er en bygning, der er tilføjet til en eksisterende bygning. Tilbygninger kan være af forskellig art, herunder tilføjelser af værelser, garage, udhus eller andet.

Overvej dette inden man bygger en tilbygning

Inden man bygger en tilbygning, er der nogle ting, man skal overveje. For det første skal man sikre sig, at man har tilladelse til at bygge en tilbygning. Hvis man bor i et hus, skal man søge tilladelse hos kommunen. Derudover skal man sørge for, at man har nok plads til at bygge en tilbygning. Man skal også overveje, hvilket primær materiale man vil bruge til at bygge sin tilbygning.

Statiske beregninger for tilbygninger

Når man bygger en tilbygning, skal der også laves statiske beregninger for tilbygningen. Dette gælder både for selve tilbygningen og for dens fundament.

Regler for en tilbygning

Der er nogle regler, der gælder for tilbygninger. For det første skal man sørge for, at man ikke bygger for tæt på naboens hus og for det andet skal man sørge for, at man ikke bygger for tæt på vejen.

Isoleringskrav – Der er også nogle krav til isoleringen af tilbygningen. Her skal man sørge for, at væggene er isolerede, samt at taget er isoleret.

Jordbundsundersøgelse – Det er ikke altid nødvendigt at lave en jordbundsundersøgelse inden man bygger en tilbygning. Dette afhænger dog af, hvor stor tilbygningen er.

Indhent byggetilladelse – Hvis man vil bygge en tilbygning, skal man have byggetilladelse til det. Dette gælder også, selvom man kun bygger en mindre tilbygning.

Ibrugtagningstilladelse – Når man har færdigbygget sin tilbygning, skal man have en ibrugtagningstilladelse til det. Ibrugtagningstilladelsen bliver givet af kommunen.

Plantegning – Når man skal søge byggetilladelse til sin tilbygning, skal man have en plantegning med. På plantegningen skal der stå, hvor tilbygningen skal ligge og hvordan den ser ud.

Materialer til tilbygning

Der er mange forskellige materialer, man kan bruge til at bygge en tilbygning. Man kan bruge træ, mursten, beton eller andre materialer. Hvilket materiale man vælger, afhænger af bl.a. af hvad man ønsker at bruge tilbygningen til, økonomi og bæredygtighed.

Træ – En af de mest populære typer tilbygninger er tilbygninger i træ. Træ er et naturligt materiale, der er let at arbejde med, og det er også relativt billigt. Træ er også et miljøvenligt materiale. Trætilbygninger kan være af forskellig art, herunder udhus, carporte, værelser eller andet.

Cedertræ – Et andet populært materiale til tilbygninger er cedertræ. Cedertræ er et stærkt og holdbart træ, der er velegnet til at bygge tilbygninger med. Cedertræ er også et miljøvenligt materiale, og det er derfor et godt valg for dem, der ønsker at bygge en tilbygning, der er både stærk og miljøvenlig.

Sten – Sten er et stærkt og holdbart materiale, der kan holde i mange år. Stentilbygninger kan være af forskellig art, herunder garage, værelser eller andet.

Beton – Beton er et andet populært materiale til tilbygninger. Beton er stærkt og holdbart, og det er også relativt billigt. Betontilbygninger kan være af forskellig art, herunder garage, værelser eller andet.

Glas – En anden type materiale til tilbygning er glas. Glas er et elegant materiale, der kan give et moderne udseende. Glas tilbygninger er ofte meget dyre, men de kan også være meget smukke.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man overveje, når man bygger en tilbygning?

Det er vigtigt at overveje både æstetik og funktion, når man bygger en tilbygning. Hvordan vil bygningen se ud, og hvad skal den bruges til? Derudover er det også vigtigt at tage højde for budgettet.

Hvad er de generelle regler for tilbygninger?

Der er generelt set ikke nogle særlige regler for tilbygninger, men det er altid en god idé at tjekke med din kommune, hvad der gælder for netop din bolig. Der kan være særlige restriktioner for bygninger i historiske områder, for eksempel.

Hvilke tilladelser skal jeg søge til min tilbygning?

Det afhænger af størrelsen og omfanget af tilbygningen. Hvis du bygger et nyt rum eller tilføjer et nyt element til din eksisterende bygning, skal du søge om byggetilladelse hos kommunen.

Få et uforpligtende tilbud
på dit byggeprojekt

Statiske beregninger

Vi vurderer dit byggeprojekts bæreevne og garanterer, at det kommer til at overholde gældende norm- og lovkrav hos myndighederne.

Byggetilladelse

Som hovedregel skal du have tilladelse til at bygge nyt, bygge til og bygge om, samt ændre anvendelse af eksisterende byggeri.

Nyt hus / nybyg

Overvejer du at bygge nyt skal du højst sandsynligt bruge skitseforslag, myndighedsgodkendelser, statiske beregninger m.m.

Tilbygning

En bygning, der er tilføjet til en eksisterende bygning. Tilbygninger kan være af forskellig art, herunder værelser, garage, udhus eller andet.

Ombygning

De fleste ombygninger involverer enten tilføjelse af nye rum eller ændringer af eksisterende rum med bærende konstruktionsdele. 

Nedrivning af bærende væg

En bærende væg er en væg, der understøtter dele af din bolig. Nedrivning af en bærende væg skal derfor altid konsulteres med fagfolk

Tag, spær og kvist

Ønsker du. at etablere en kvist, eller lægge nyt tag med f.eks. solceller, skal der udføres nye beregninger på din tagkonstruktion.

Energiberegning

Ved tilbygninger, ombygninger eller anden ændring af beboelse er energiberegninger ofte et krav. Lad os hjælpe dig på vej.