Ydelser

Rådgivning om tag, spær og kvist

Her finder du råd om tag, spær og kvist. Hvordan vælger man det rigtige materiale til dit tag, hvordan installerer man spærene og kvistene, og hvordan vedligeholder man dem. Alt dette kan vi hjælpe dig med.

Rådgivende ingeniører, tag spær kvist

Byggeteknisk rådgivning

Tag

En tagkonstruktion er den del af et hus, der bærer taget. Spær og kviste er to af de vigtigste elementer i en tagkonstruktion. De fleste husstande har brug for et tag af nogen form for at beskytte dem mod vejret. Husstande i Danmark har typisk enten et fladt tag eller et tag med en hældning. Fladt tag er normalt kun anvendeligt på små huse, og hældning er nødvendigt for at slippe af med vandet fra taget.

Når man vælger materialer til en tagkonstruktion, er det vigtigt at vælge noget, der er holdbart og kan modstå vejrets påvirkninger. Det er også vigtigt at sikre, at konstruktionen er sikker og stabil.

Få et uforpligtende tilbud
på dit byggeprojekt

Statiske beregninger

Vi vurderer dit byggeprojekts bæreevne og garanterer, at det kommer til at overholde gældende norm- og lovkrav hos myndighederne.

Byggetilladelse

Som hovedregel skal du have tilladelse til at bygge nyt, bygge til og bygge om, samt ændre anvendelse af eksisterende byggeri.

Nyt hus / nybyg

Overvejer du at bygge nyt skal du højst sandsynligt bruge skitseforslag, myndighedsgodkendelser, statiske beregninger m.m.

Tilbygning

En bygning, der er tilføjet til en eksisterende bygning. Tilbygninger kan være af forskellig art, herunder værelser, garage, udhus eller andet.

Ombygning

De fleste ombygninger involverer enten tilføjelse af nye rum eller ændringer af eksisterende rum med bærende konstruktionsdele. 

Nedrivning af bærende væg

En bærende væg er en væg, der understøtter dele af din bolig. Nedrivning af en bærende væg skal derfor altid konsulteres med fagfolk

Tag, spær og kvist

Ønsker du. at etablere en kvist, eller lægge nyt tag med f.eks. solceller, skal der udføres nye beregninger på din tagkonstruktion.

Energiberegning

Ved tilbygninger, ombygninger eller anden ændring af beboelse er energiberegninger ofte et krav. Lad os hjælpe dig på vej.