Energiberegning

En energiberegning er en beregning af, hvor meget varmetab der er i et bestemt område. Dette kan være anvendeligt for at finde ud af, hvor meget energi der skal bruges til opvarmning, belysning eller andet. Energiberegninger kan dermed også bruges til at finde ud af, hvor effektivt et område bruger energi, og hvordan man kan forbedre dette.

Pris

Ønsker du at vi skal udføre din energiberegning ligger prisen typisk omkring 8000 kr,- inkl. moms
Rådgivende ingeniører, energiberegning

Hvordan foretages en energiberegning

Der findes flere forskellige måder at foretage en energiberegning på. Denne afhænger af, hvilket område man ønsker at beregne for, og hvor meget information man har til rådighed.

For at foretage en energiberegning for et bestemt område, skal man først indsamle data om dette. Dette kan gøres ved at måle temperaturen i området, belysningsniveauet og andre relevante faktorer. Derefter skal man bruge disse data til at beregne, hvor meget energi der er behov for i området.

Der findes flere forskellige beregninger, man kan bruge til at finde ud af, hvor meget energi der er behov for. Nogle af disse inkluderer:

  • Beregning af arealet af området

  • Beregning af rumfanget af området

  • Beregning af antallet af personer, der normalt befinder sig i området

  • Beregning af det gennemsnitlige forbrug af energi i området

Når man har foretaget en energiberegning, kan man begynde at overveje, hvordan man kan minimere energiforbruget i området. Dette kan gøres ved at ændre nogle af de faktorer, der påvirker energiforbruget.

Hvilke faktorer påvirker dit hus energiforbrug?

Når vi taler om energiforbruget i et hus, er der flere faktorer, der spiller ind. Det er ting som husets størrelse, alder og beliggenhed, som har en stor faktor. Det skyldes bl.a. den anvendte isolering, samlinger og vinduer. Det anbefales at få lavet en energiberegning, for at få et bedre indblik i netop dette.

Få et uforpligtende tilbud
på dit byggeprojekt

Statiske beregninger

Vi vurderer dit byggeprojekts bæreevne og garanterer, at det kommer til at overholde gældende norm- og lovkrav hos myndighederne.

Byggetilladelse

Som hovedregel skal du have tilladelse til at bygge nyt, bygge til og bygge om, samt ændre anvendelse af eksisterende byggeri.

Nyt hus / nybyg

Overvejer du at bygge nyt skal du højst sandsynligt bruge skitseforslag, myndighedsgodkendelser, statiske beregninger m.m.

Tilbygning

En bygning, der er tilføjet til en eksisterende bygning. Tilbygninger kan være af forskellig art, herunder værelser, garage, udhus eller andet.

Ombygning

De fleste ombygninger involverer enten tilføjelse af nye rum eller ændringer af eksisterende rum med bærende konstruktionsdele. 

Nedrivning af bærende væg

En bærende væg er en væg, der understøtter dele af din bolig. Nedrivning af en bærende væg skal derfor altid konsulteres med fagfolk

Tag, spær og kvist

Ønsker du. at etablere en kvist, eller lægge nyt tag med f.eks. solceller, skal der udføres nye beregninger på din tagkonstruktion.

Energiberegning

Ved tilbygninger, ombygninger eller anden ændring af beboelse er energiberegninger ofte et krav. Lad os hjælpe dig på vej.