Ydelser

Fjern væg - statisk projekt til nedrivning af din bærende væg

 

En bærende væg er en væg, der understøtter taget, gulvet eller andre vægge i et hus eller en bygning. Nedrivning af en bærende væg skal udføres korrekt, da det ellers kan føre til at huset eller bygningen får sætningsskader eller i værste fald kollapser. Fjern væg ved brug af specialister – så garanterer vi et gnidningsfrit forløb.

I eksisterende byggeri hvor man ønsker at ændre rumindelingen er det ofte nødvendigt at fjerne en bærende væg. Det kan f.eks. være at man ønsker køkken-alrum eller sammenlægning af stuer. Vi anbefaler altid at have en professionel med erfaring til at udføre nedrivningen af den bærende væg. Hos Højfeldt Johansen samarbejder vi med dygtige udførende fagfolk som sørger for at dine bærende vægge bliver revet sikkert ned.

Pris

Statisk projekt til etagebyggeri:

Èn væg: 13.000,- inkl. moms
To vægge: 17.000,- inkl. moms
Tre vægge: 19.500,- inkl. moms

Statisk projekt til hus:

Én væg: 6.500,- inkl. moms
To vægge: 9.500,- inkl. moms
Tre vægge: 12.500,- inkl. moms

Ved større etagebyggeri skal projektet til kontrol hos en certificeret statiker. Vi kan godt sammensætte et samlet tilbud på både projektering og certificering af projekt.

Rådgivende ingeniør
Rådgivende ingeniør
Få et uforpligtende tilbud

Udfyld formularen og vi tager kontakt til dig.

Hvordan ved man om en væg er bærende?

Fjern væg med midlertidig afstivning
Få en vurdering

Det kan være svært at vide, om en væg er bærende eller ej. Ofte går en bærende væg parallelt med tagryggen. Vi vil i det fleste tilfælde kunne vurdere det udfra plantegningerne, og i de tilfælde hvor det ikke er muligt kan vi komme ud og kontrollere væggen for dig og fortælle dig, om den er bærende eller ej.

Sådan foregår det

Først og fremmest skal man sikre sig, at man har tilladelse til at nedrive den pågældende væg. Ofte behøves der ikke byggetilladelse i enfamilieshus. Vi kan også hjælpe dig med bygetilladelsen såfremt det kræves. Vi laver det statiske projekt med beregningerne af overligger samt evt. søjler som dokumneteres i tegningsmaterialet til den udførende. Herefter kan den udførende give et tilbud på selve udførelsen. 

Statiske beregninger til nedrivning af bærende væg

Fjern væg med statiske beregninger. Beregningerne fortæller os hvor stort et stålprofil eller en træbjælke der skal til for at bære lasterne, såsom vægt fra eksisterende byggeri, vægt fra sne, tryk fra vind osv., som den bærende væg førhen har optaget. Det kan også være der kræves ommuring af eksisterende murværk eller at der er et behov for stålsøjler.

Er det farligt at nedrive en bærende væg?

Det er helt afgørende, at der tages højde for sikkerheden, når en bærende væg skal nedrives. Vi anbefaler altid at der anvendes en professionel med erfaring i nedrivning af bærende vægge.

Hvor lang tid tager det at nedrive en bærende væg?

Det afhænger af væggens størrelse og tykkelse, hvilken etage den er på, og størrelsen på den nye bærende bjælke. En mindre omfattende væg kan nedrives på et par dage, mens en mere omfattende væg kan tage mere end én uge.

Få et uforpligtende tilbud
på dit byggeprojekt

Statiske beregninger

Vi vurderer dit byggeprojekts bæreevne og garanterer, at det kommer til at overholde gældende norm- og lovkrav hos myndighederne.

Byggetilladelse

Som hovedregel skal du have tilladelse til at bygge nyt, bygge til og bygge om, samt ændre anvendelse af eksisterende byggeri.

Nyt hus / nybyg

Overvejer du at bygge nyt skal du højst sandsynligt bruge skitseforslag, myndighedsgodkendelser, statiske beregninger m.m.

Tilbygning

En bygning, der er tilføjet til en eksisterende bygning. Tilbygninger kan være af forskellig art, herunder værelser, garage, udhus eller andet.

Ombygning

De fleste ombygninger involverer enten tilføjelse af nye rum eller ændringer af eksisterende rum med bærende konstruktionsdele. 

Nedrivning af bærende væg

En bærende væg er en væg, der understøtter dele af din bolig. Nedrivning af en bærende væg skal derfor altid konsulteres med fagfolk

Tag, spær og kvist

Ønsker du. at etablere en kvist, eller lægge nyt tag med f.eks. solceller, skal der udføres nye beregninger på din tagkonstruktion.

Energiberegning

Ved tilbygninger, ombygninger eller anden ændring af beboelse er energiberegninger ofte et krav. Lad os hjælpe dig på vej.